ဇင္းမယ္ေရာက္တုန္း သူမ်ားလုပ္ေကြ်းလုိ ့သိလာတာေလ။ လုပ္ကူရင္းနဲ ့သိလာတာေပါ့။ ဒါေၾကာင့္ ျပန္ျပီးပါးလုိက္ပါတယ္။ လုပ္ႏုိင္ရင္ လုပ္စားလုိ ့ရေအာင္ေပါ့ဗ်ာ။
ပစၥည္းမ်ားမ်ားမလုိပါဘူး။ လုိတာကေတာ့
၁။ ။ ၀က္ဦးေႏွာက္
၂။ ။ ၀က္အသည္း
၃။ ။ စမႈံစပါး (အစိမ္း)
အဲ ၀က္ဦးေႏွာက္လုိ ့ေျပာလုိက္တာနဲ ့မလန္ ့သြားပါနဲ ့။ ၀က္ဦးေႏွာက္မရွိရင္ ထုိဖူးေရာလုိ ့ရပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ၀က္ဦးေႏွာက္ေတာ့ ပါရပါမယ္။
လုပ္နည္းကေတာ့လြယ္လြယ္ေလးပါ။
၁။ ။ ၀က္ဦးေႏွာက္နဲ ့ ၀က္အသဲကုိက်က္ေအာင္ ျပဳတ္လုိက္ပါ။ (၀က္ဦးေႏွာက္ကုိေတာ့ ၾကြတ္ၾကြတ္အိပ္ထဲထည့္ျပီး ျပဳတ္ေပါ့ေလ။ မဟုတ္ရင္ ေရနဲ ့အတူသမသြားျပီး ၀က္ဦးေႏွာက္ ဟင္းရည္ျဖစ္သြားမယ္ဗ်။ )
၂။ ။ ျပဳတ္ျပီးသြားရင္ေတာ့ ေၾကညက္ေအာင္ ေတာက္ေတာက္စင္းရပါတယ္။ ငရုတ္သီးၾကိတ္စက္နဲ ့ၾကိတ္ရင္ေတာ့ အဖတ္လုိက္ ျဖစ္လုိ ့ ေတာင္ေတာက္စင္းတာက ပုိျပီးေကာင္းပါတယ္။
၃။ ။ ေတာက္ေတာက္စင္းျပီးရင္ အေပါ့အငန္ကုိ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလုိ ထည့္ပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ေသးေသးေလးစင္းထားတဲ့ စမႈံစပါးရြက္ ကုိ အေပၚက ျဖဴးေပးလုိက္ရင္ေတာ့ ေအာက္က ပုံအတုိင္းရပါလိမ့္မယ္။ အဲ သံပုရာသီးနဲနဲ ညွစ္ထည့္လုိက္ရင္ေတာ့ ခပ္ခ်ဥ္ခ်ဥ္ အရသာ ရပါလိမ့္မယ္ဗ်ာ။
စားနည္းကေတာ့ ပုိျပီးေတာ့ေတာင္လြယ္ပါတယ္။ ေအာက္ကအတုိင္းတြဲျပီးစားရတယ္ေလ။ မွန္ ့တီ၊ ၀က္ေၾကာ္ နဲ ့ ေကာ္ဖီထုပ္ ေတြပါ။
ကဲ...ဒီလုိထည့္စားတာေပါ့ဗ်ာ။ ရွိတာအားလုံးထည့္ျပီး က်ေနာ္တုိ ့လုပ္ထားတဲ့ဟာကုိ အေပၚက ျဖဴးျပီးစားရတာေပါ့။ အဲ...........အဲဒီတုန္းက အသားကုိပဲ ၾကည့္ေနလုိ ့လားမသိဘူး... အရြက္မ်ားမ်ားထည့္ဖုိ ့ေမ့သြားတယ္ဗ်ာ... ဟဲဟဲ။
ရွမ္းကေလး (ေလ့လာခြင့္ေပးေသာ မုိင္းပန္မွ သူငယ္ခ်င္းအားလုံးအား အထူးေက်းဇူးတင္လ်က္)
Wednesday, April 21, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment