ရွမ္းကေလးတုိ ့မ်ား ဒီႏွစ္ စာသိပ္မေရးပါလားလုိ ့ စာဖတ္သူမ်ားထင္ေနမလားေတာ့မသိဘူး။ မေရးျဖစ္တာကလဲ
အေၾကာင္းျပခ်က္မ်ားမ်ားမရွိပါဘူးဗ်ာ။ ႏွစ္စတာနဲ ့အပ်င္းေရာဂါ ၀င္ေနလုိ ့ျဖစ္ပါတယ္။ ျပင္းရင္ ေရေရာေသာက္
ပါလားလုိ ့ ေျပာၾကေပမွာေပါ့။ ဒါေပမယ့္ ဒီအပ်င္းက လြယ္လြယ္နဲ ့ တယ္မေပ်ာက္ဘူးဗ်ာ။
ကဲဇတ္လမ္းေလးေတြစရမယ္ဆုိရင္ေတာ့ ဒီႏွစ္သစ္ကူးမွာ သြားလည္ျဖစ္တဲ့ေနရာေလးကုိ ျပန္ေ၀မွ်လုိက္တာပါ။ ဒီႏွစ္
မွာေတာ့ အရင္ႏွစ္ေတြလုိ ဘီယာထဲမွာ မနစ္ပဲ.. မိဘမဲ့ကေလးေတြဆီကုိ သြားလည္ျဖစ္ပါတယ္။
အေပၚပုံကေတာ့ အဲဒီေက်ာင္းရဲ ့ နာမည္ေလးပါပဲ။ မိဘမဲ့ ကေလးမ်ားဆုိေပမယ့္ ၅ ေယာက္ပဲရွိပါတယ္။ ပုံမွန္အားျဖင့္
ေတာ့ အေယာက္ ၂၀ ေလာက္ရွိပါသတဲ့။ သြားလုိက္လာလုိက္နဲ ့ ၅ ေယာက္ပဲက်န္ေတာ့တယ္တဲ့ဗ်ာ။ အဲမွာေရာက္
တုန္းေရာက္ခုိက္ သူတုိ ့ရဲ ့ သဘာ၀ မုန္ ့ဖုတ္ဖုိကုိ သေဘာၾကလုိ ့ ေ၀မွ်လုိက္ပါတယ္။
ဒီအေပၚပုံေလးပါ။
ဒါကေတာ့ အနီးကပ္ေလးေပါ့။
ပုိ၍နီးကပ္သည့္ပုံ။
ဒီအေပၚပုံေလးက သူတုိ ့ဆီကေန ခြင့္ျပဳခ်က္မယူပဲနဲ ့ ရုိက္လာတဲ့ လုပ္နည္းေလးပါပဲ။
ဒါကေတာ့ သၾကားနဲ ့ ေထာပတ္ကုိ ေရာသမ ေမႊလုိက္တာပါ။
ၾကက္ဥေလးနဲ ့ ဒီလုိပုံျဖစ္လာတယ္။
ဒီပုံေလးက ပါ၀င္တဲ့ ပစၥည္းေလးေတြပါ။
ထည့္၀င္ရတဲ့ ပစၥည္းပါ။ သေဘာက ၀ယ္လုိ ့ရတယ္လုိ ့ဆုိလုိခ်င္တာေလ။ ကုိယ္တုိင္လုပ္စရာမလုိဘူးေပါ့။
ဒါကေတာ့ မေျပာလဲသိမယ္ထင္ရဲ ့။ လိေမၼာ္သီးကုိ ဒီလုိမ်ိဳးအရည္ယူတယ္။ ျပီးေတာ့ ခုဏက ေထာပတ္၊ သၾကား၊
ၾကည္ဥေမႊထားတဲ့ထဲကုိ ထည့္လုိက္ရပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ဂ်ံဳမုန္ ့နဲ ့နယ္လုိက္ပါတယ္။ ဆားနဲနဲ ထည့္ဖုိ ့ေတာ့ မေမ့
ပါနဲ ့။
အသင့္ျဖစ္ျပီးရင္ေတာ့ မီးစဖုိလုိက္ရေအာင္။
မီးအရွိန္ဒီေလာက္ရွိရမယ္။ အဲဒါမွ ရြံ ့ေျမက အပူေတြကုိစုပ္ထားႏုိင္မွာျဖစ္ပါတယ္။
သုံး/ေလး မိနစ္ေလာက္ရွိရင္ေတာ့ မီးစေလးေတြကုိ ဒီလုိမ်ိဳးျဖန္ ့လုိက္တယ္။
ျပီးရင္ေတာ့ ခုဏကလုပ္ထားတဲ့ ဂ်ံဳမုန္ ့၊ေထာပတ္၊ လိေမၼာ္ရည္၊ ဆား၊ သၾကား နဲ ့အျခားေတြကုိ ပုံစံခြက္ေလးထဲထည့္
ျပီး ဒီလုိမ်ိဳး ေပၚက အဆင့္မွာတင္လုိက္ပါတယ္။
ျပီးရင္ေတာ့ မုန္ ့ဖုတ္ဖုိတုိ ့ရဲ ့ ထုံးစံအတုိင္းဒီလုိမ်ိဳး အေပါက္ေလးကုိပိတ္ေပးလုိက္ပါတယ္။ အဲဒါမွ အပူခ်ိန္ေတြ
ျမန္ျမန္ မေပ်ာက္/မက် မွာေပါ့ေလ။
ငါး မိနစ္ေလာက္ၾကာေတာ့ ဒီလုိေလးရလာပါတယ္။
ပူပူေႏြးေႏြးစားခ်င္တယ္ဆုိရင္ေတာ့ ဖုိထဲမွာပဲထည့္ထားလုိ ့ရပါတယ္။ အဲဒီလုိမ်ိဳး ဂိတ္မုန္ ့မလုပ္ပဲ တျခားျဖစ္တဲ့
Cookie ေတြလုပ္ရင္ေတာ့ ၃/၄ မိနစ္ေလာက္ဆုိရင္ထုတ္လုိ ့ရပါတယ္။ မထုတ္ရင္ေတာ့ အေပၚက ပုံေလးလုိ လွလွ
ပပ မုန္ ့မရပဲနဲ ့ တူးေနတဲ့ မုန္ ့ေလးေတြကုိတာရရွိမွာျဖစ္တယ္ဗ်။
ရွမ္းကေလး
Wednesday, January 19, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment