ဟာ” ဆုိျပီး...လုပ္နည္းေလးေတြမေမ့ခင္မွာျပန္ေ၀မွ်လုိက္ပါတယ္။
စမူဆာ
လုိပ္အပ္တဲ့ပစၥည္း။ ။ ၁) အာလူး
၂) ၾကည္သြန္နီ
ဒါပါပဲလိုအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြက။
ပထမကေတာ့ အာလူးကုိက်က္ေအာင္ျပဳတ္ရပါတယ္။ ျပီးရင္အခြံႏႊာျပီး သင့္ေတာ္သလုိ အတုံးေသးေသးေလးေတြ
လုပ္ရပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီကေတာ့ ျပဳတ္စရာမလုိပါဘူး။ အခြံႏႊာျပီးေတာ့ အတုံးေသးေသးေလးေတြလုပ္ယုံပါပဲ။
ကုိယ္တုိင္လုပ္စားမွာပဲ..အားရပါးရရွိေအာင္ အတုံးၾကီးၾကီးလုပ္ရင္လဲလုပ္လုိ ့ရပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ထုပ္တဲ့အခါမွာ
ခက္တာေပါ့ေနာ္။
ေရာင္းမယ္ဆုိရင္ေတာ့ အရင္းနဲ ့ အျမတ္ကုိလဲၾကည့္ရေသးတာကုိး စာဖတ္သူတုိ ့ရဲ ့။
အတုံးေလးေတြလုပ္ျပီးရင္ေတာ့ အာလူးနဲ ့ ၾကက္သြန္နီကုိေရာႏွယ္ရပါမယ္။ အေပါ့၊ အငန္ေတြကုိေတာ့ ႏွယ္တဲ့
အခ်ိန္မွာၾကိဳက္သလုိထည့္ႏုိင္ပါတယ္။ က်ေနာ္တုိ ့လုပ္တုန္းကေတာ့ ခရုဆီေတြပါထည့္ပါတယ္။ လုပ္ျပီးရင္ေတာ့
ေအာက္ကပုံအတုိင္းရပါလိမ့္မယ္။

ရလာတဲ့အရာေတြကို ဒီလုိေလးထုပ္လုိက္ယုံေပါ့ဗ်ာ။

ထုပ္တာကေတာ့ ဂ်ံဴနဲ ့ေပါ့ဗ်ာ။ ဒီမွာေတာ့..ေကာ္ျပန္ ့ေၾကာ္ထုပ္တဲ့ဟာဆုိရင္..သူတုိ ့သိေနေတာ့ ထုပ္တဲ့ဟာ..ရွာ
ရတာမခက္ပါဘူး။

ေကာ္ျပန္ ့ေၾကာ္
လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား။ ။ ၁) မုန္လာဥျဖဴ
၂) မုန္လာဥနီ
၃) စိမ္းစားဥ
အေပၚကပစၥည္းေတြအားလုံးကုိ ေသးေသးေလးျဖစ္ေအာင္လွီးပါ။ ျပီးေတာ့ အားလုံးကုိေရာေမႊလုိက္ပါ။ အေပါ့အငံ
ၾကိဳက္သလုိထည့္ပါ။ ေအာက္ကပုံအတုိင္းရပါလိမ့္မယ္။ စိမ္းစားဥမရွိရင္လဲ ထည့္စရာမလုိပါဘူး။

ရျပီးသြားရင္ေတာ့ ...ေၾကာ္ရပါတယ္။ မက်က္သက်က္ေပါ့။ က်က္ရင္လဲရပါတယ္။ ျပီးရင္ေတာ့ အေအးခံပါ။
အေအးမခံရင္..ထုပ္တဲ့အခါမွာ ပူတာေပါ့ဗ်ာ။ တျခားအေၾကာင္းမရွိပါဘူး။ (ေအာက္ပုံ)

ျပီးရင္ေတာ့ ဒီလုိထည့္ျပီးလွိမ့္လုိက္ယုံပါပဲ။ (ေအာက္ပုံ)

လွိမ္ျပီးရင္ေတာ့ ေအာက္ကအတုိင္း ရပါလိမ့္မယ္။

ရလာတဲ့အထုပ္ေလးေတြကုိ ေၾကာ္လုိက္ရင္..အသင့္စားသုံးႏုိင္တဲ့ စမူဆာနဲ ့ ေကာ္ျပန္ ့ေၾကာ္ကုိရပါလိမ့္မယ္။
ေႀသာ္အေပၚက ပန္းကန္ေသးေသးထဲက ျဖဴျဖဴအေရာင္နဲ ့က ဂ်ဴံေရပါ။ စမူဆာ ထုပ္တဲ့ခါမွာ မကပ္မွာစုိးလုိ ့ပါ။
ဒါေၾကာင့္..ဂ်ံဴကုိေရေဖ်ာျပီး..ကပ္ေပးလုိက္တာပါ။ ေကာ္ျပန္ ့ကိုလဲအဲလုိပဲလုပ္ပါတယ္။
လူဆုိတာကလဲ..ေနရာဘယ္ေလာက္ေ၀းေ၀း..တျခားႏုိင္ငံမွာ အစားအစာဘယ္ေလာက္ေကာင္းေကာင္း..ကုိယ့္
ႏုိင္ငံကအစားအစာကုိေတာ့ မက္ေမာၾကပါတယ္။ က်ေနာ္တုိ ့ရန္ပုံေငြအျဖစ္ေရာင္းတုန္းက..ေတာ္ေတာ္ေလးကုိ
ေရာင္းေကာင္းပါတယ္။ (ျမတ္တာေပါ့ေလ)..
၀င္ေငြရတာက အဲေလာက္၀မ္းမသာပါဘူး။ လာစားတဲ့သူေတြက..မစားရတာေတာ္ေတာ္ေလးကုိၾကာေနျပီ.....
ႏွစ္ေပါင္း ၂၀ ေတာင္ရွိေတာ့မယ္။ အရမ္းစားလုိ ့ေကာင္းပါတယ္ (ၾကြားတာေတာ့မဟုတ္ပါဘူး)..ေက်းဇူးအရမ္း
တင္ပါတယ္...ဆုိတဲ့စကားေတြက လူကုိအားရွိေစျပီး ၀မ္းသာပီတိျဖစ္ရပါတယ္။ ဟုတ္တယ္ေလဗ်ာ...သူတုိ ့က
ပုိက္ဆံေပးျပီး၀ယ္စားတယ္..ျပီးေတာ့ ေက်းဇူးလဲတင္တယ္ဆုိေတာ့..အတုိင္းထက္အလြန္၀မ္းသာရတာေပါ့ဗ်ာ။
အေမာကေတာ့ ခဏတစ္ျဖဳတ္ေျပတာေပါ့ေနာ္။ ေမာေတာ့ေမာတယ္..ဒါေပမယ့္..မေမာဘူးေတာ့ဘယ္ဟုတ္မလဲ။
ကဲ..မရွည္ေတာ့ပါဘူး။ စာဖတ္သူမ်ားလဲ..ၾကံဳလုိ ့ေရာင္းခ်င္တယ္ဆုိရင္..စမ္းၾကည့္ေပါ့ဗ်ာ။ ကုသုိလ္လဲရ..၀မ္းလဲ
၀တဲ့အလုပ္တစ္ခုပါပဲ။ (ႏုိင္ငံျခားေရာက္ေနရင္ေပါ့ေနာ္..ေကာင္းသည္ရွိမေကာင္းသည္ရွိ စားရတာကုိး..အဲေျပာ
ရင္းကုိယ္လုပ္တာေတာင္ သံသယျဖစ္လာျပီ။)
ရွမ္းကေလး
No comments:
Post a Comment