က်ေနာ္လဲ အလုပ္မ်ားေနတာရယ္၊ တင္ဖုိ ့ကုန္ၾကမ္းရွာမေတြ ့တာရယ္ ေၾကာင့္ သိပ္ျပီးမတင္ႏုိင္တာကုိ ေတာင္းပန္ပါတယ္။
တစ္ခါတစ္ေလေတာ့လဲ တင္မယ္လုပ္တုန္း အင္တာနက္က မေကာင္းတာေတြ စတဲ့ စတဲ့ အေၾကာင္းအမ်ိဳးမ်ိဳးကလဲ ရွိေနပါတယ္။
လူသားအားလုံးက ေသြးနဲ ့ သားနဲ ့ ဖြဲ ့စည္းထားတာျခင္းအတူတူဆုိေပမယ့္ ေနရာေဒသနဲ ့ ႏုိင္ငံ သတ္မွတ္မႈေတြေၾကာင့္ တစ္သီး တျခားေနထုိင္ၾကတယ္ေလ။
ဒါေပမယ့္ အစားအစာနဲ ့ ပတ္သတ္ခဲ့ရင္ေတာ့ လူေတြၾကားမွာ၊ စားေကာင္းတာနဲ ့ မေကာင္းတာ ဆုိတဲ့ စကားလုံးေတြတာရွိပါတယ္။ အစာေတြမွာ နိမ့္က်တာ၊ ေခတ္မမွီတာ၊ လူေတာမတုိးႏုိင္တာ (ရွိရင္ေတာ့ရွိမယ္ေလ) ေတြက မရွိသေလာက္ပါပဲ။
ကဲ လွ်ာရွည္မေနေတာ့ပါဘူးဗ်ာ။ စားလုိက္ရေအာင္
ဒါေလးကုိေတာ့ အားလုံးလုိလုိ က သိမွာပါေလ။ ၀က္သား တုတ္ထုိးေလဗ်ာ။ ရန္ကုန္မွာ ေရာက္တုန္းက ခဏခဏ သြားစားျဖစ္ပါတယ္။ အဲ ၀က္လွ်ာကုိစားခ်င္ရင္ေတာ့ နည္းနည္းေစာေစာသြားရတယ္။ တစ္ခ်ိဳ ့ဆုိင္ေလးေတြက ဘီယာဆုိင္နားမွာကပ္ျပီး ေရာင္းတာဗ်။ ၀က္သားစားျပီးလုိ ့ ေရငတ္ရင္ အဆင္ေျပေစခ်င္လုိ ့ထင္ပါတယ္။
ဒါကေတာ့ အေၾကာ္စုံေပါ့။
အီၾကာေကြး
နံျပားလုိ ့ထင္တာပဲ။
ဒါကေတာ့ ေၾကးအုိးေလ။ စားလုိ ့အရမ္းေကာင္းပါတယ္ဗ်ာ။
မုန္ ့ဟင္းခါးေပါ့ဗ်ာ။ ဒီလုိမ်ိဳးေတာ့ မစားဖူးဘူး။ ၾကက္ဥနဲ ့စားေတာ့ အေၾကာ္ကမရွိ။ အေၾကာ္နဲ ့စားေတာ့ ၾကက္ဥက ေပ်ာက္ျပန္ေရာ။
ဒါကေတာ့ ထုိဖူးသုတ္ေလ။ ထုိဖူးေၾကာ္ပါ ပါရင္ေတာ့ ပုိျပီးစားလုိ ့ေကာင္းပါတယ္။
ျမင္းခြာရြက္သုတ္ပါ။
အုန္းထမင္းနဲ ့ ဆီပ်ံဟင္းေလးေတြပါ။ စားခ်င္စရာပါဗ်ာ။ အဲ...စားျပီးရင္ေတာ့ ေလေဆးေဆာင္ဖုိ ့မေမ့ပါနဲ ့။
ဒါကေတာ့ မစားရတာ ေတာ္ေတာ္ေလးကုိ ၾကာျပီျဖစ္တဲ့ ထမင္းနဲ (ထမနဲ) ပါဗ်ာ။
အေပၚက ဟင္းေတြကုိ စားျပီးရင္ေတာ့ အခ်ိဳပြဲေလးအျဖစ္ ဒီ ဖလူတာ (ေရြရင္ေအး) ေလးကုိ ေသာက္လုိက္ပါ စာဖတ္ပရိသတ္တုိ ့ေရ။
ရွမ္းကေလး (တစ္ခုမွ မလုပ္တတ္လုိ ့ လုပ္နည္းေလးေတြမေျပာျပႏုိင္ပါဘူးဗ်ာ)
Tuesday, December 8, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment