Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Sunday, November 22, 2009

ဘန္ေကာက္က ရွမ္းႏွစ္သစ္ကူးပြဲေတာ္..

ဒီေန ့က 22 ရက္ေန ့ေလ။ ရွမ္းႏွစ္သက္ကူး 2104 ခုႏွစ္ေျမာက္ေပါ့ဗ်ာ။ ဒီပြဲကုိ ဘန္ေကာက္မွာ ၾကီးက်ယ္စြာက်င္းပ ပါတယ္။ က်င္းပတဲ့ ေနရာကေတာ့ ရွမ္းဘုန္းၾကီးေက်ာင္း ၀တ္မုိင္ (၀တ္=monastery၊ ဘုန္းၾကီးေက်ာင္းေပါ့။) (မုိင္ကေတာ့ = အသစ္) ဆုိတဲ့ အဓိပၸါယ္ ရပါတယ္။

ဘယ္ေလာက္ၾကီးက်ယ္လဲဆုိရင္ လူျပည့္က်ပ္ေနေအာင္ပါပဲ။ အဲခက္တာက ဒီေန ့မွာ က်ေနာ္က အျပည္ျပည္ဆုိင္ရာအလုပ္သမားအဖြဲ ့ ျဖစ္တဲ့ ILO အတြက္သြားျပီး စကားျပန္လုပ္ေပးေနရတဲ့အတြက္ ပြဲကုိသြားေရာက္မလည္ခဲ့ရပါဘူး။

စကားမစပ္ေျပာရမယ္ဆုိရင္ ကုိယ္က ျမန္မာစကားစစ္စစ္ျဖစ္တဲ့ စကားလုံးေတြကုိ ေျပာေနေပမယ့္လဲ၊ ကုိယ္ေျပာတဲ့ အဖြဲ ့ အစည္းအေၾကာင္းကုိ သိမသိေတာ့ ကုိယ္လဲမသိဘူးေလ။

ဂုဏ္ယူစရာ (ထင္တာေပါ့ေလ) တစ္ခုကေတာ့ ျမန္မာအလုပ္သမားလုိလုိက ထုိင္းစကားကုိ ေျပာတတ္သားဗ်။ (မပီတာကလြဲရင္၊ က်ေနာ္လဲ မပီပါဘူးေလ)။ က်ေနာ္တုိ ့နဲ ့ေျပာရင္ေတာင္ သူတုိ ့က ထုိင္းလုိသုတ္တာ။

အဲလုိနဲ ့ အလုပ္ျပီးတဲ့အခ်ိန္က ညေန ၄ နာရီရွိေနျပီေလ။ ထုိင္းမွာဆုိရင္ လုိင္းကားေတြက ည 12 နာရီ 59 ထိပဲေျပးတယ္ေလ။ ႏွစ္သစ္ကူးၾကိဳတာက ည 12 နာရီေလ။ က်ေနာ္ေနတဲ့ ေနရာနဲ ့ ဘုန္းၾကီးေက်ာင္းက အေ၀းသားဗ်။ ဒါေၾကာင့္မုိ ့ မသြားလုိက္ရပါဘူး။

ဒါေပမယ့္ ကုိယ့္ကုိကုိယ္အတြက္ ရွမ္းဟင္းေလးေတာ့ခ်က္လုိက္ပါတယ္။

လုပ္ပုံကေတာ့

၁) ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီကုိ (သင့္ေလ်ာ္တစ္ေလာက္) အခြံခြါျပီး ေရျပဳတ္လုိက္ပါတယ္။
၂) 1၀ မိနစ္ေလာက္ၾကာတဲ့အခ်ိန္မွာ ျပဳတ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ ့ ၾကက္သြန္နီကုိ ေရာေထာင္းပါတယ္။


ေထာင္းေနစဥ္အတြင္းမွာ ပဲပုတ္အမႈန္ ့ႏွင့္ ငရုတ္သီးအမႈန္ ့ကုိ ႏွစ္သက္သလုိ ေရာထည့္လုိက္ပါတယ္။ ေၾကသြားတဲ့အခ်ိန္မွာ ဆား၊ ဟင္းခ်ိဳမႈန္ ့ ကုိထည့္လုိက္မယ္ဆုိရင္ ပဲပုတ္ေထာင္းကုိ ရရွိမွာျဖစ္ပါတယ္။ (ပဲပုတ္မရွိရင္ တျခားျဖစ္တဲ့ ငါးပိကုိ အစားထုိးလုိ ့ရပါတယ္။ ) အဲရွမ္းဟင္းေတာ့ မျဖစ္သြားဘူးေပါ့ေလ)

ဒါနဲ ့ပဲ ဒီႏွစ္မွာေတာ့ ကုိယ့္ဟင္းနဲ ့ကုိ ေက်နပ္လုိက္ရပါတယ္။



ေလးစားစြာျဖင့္



ရွမ္းကေလး

No comments: