Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Saturday, July 11, 2009

ငရုတ္သီးေထာင္း

တစ္ခါတစ္ေလမ်ားဗ်ာ သူမ်ားႏုိင္ငံေရာက္ေတာ့ သူမ်ားအစာေတြစားရင္းအီလာသာနဲ ့ ကုိယ့္ျမိဳ ့ရြာက ဟင္းေတြကုိ ရည္မွန္းျပီး သြားရည္လည္လာတဲ့ အခ်ိန္ေတြလဲရွိပါတယ္ေလ။

ငါးပိေထာင္းတုိ ့၊ ငါးပိရည္တုိ ့ ဆုိရင္လဲ ငါးပိက ဘယ္မွာ ရွာရမွန္းကလဲမသိ။ ဒါေၾကာင့္ က်ေနာ္လုပ္စားတတ္တဲ့ ငါးပိမပါ ရုိးရိုးေလး နဲ ့ လူတုိင္းလုပ္စားႏုိင္တဲ့ နည္းေလးကုိမွ်လုိက္ပါတယ္ဗ်ာ။

လုိအပ္သည့္ ပစၥည္း

၁) ၾကက္သြန္ျဖဴ
၂) ငရုတ္သီး
၃) သံပရာသီး
၄) ငရုတ္ဆုံ (စက္နဲ ့လုပ္ရင္လဲ ရပါတယ္ေလ)


ပထမဆုံး ၾကက္သြန္ျဖဴအားအရင္ေထာင္းပါ (သင့္ေလွ်ာ္သေလာက္ (စားကုန္ႏုိင္သေလာက္ေပါ့))။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေၾကမြသြားလွ်င္ ငရုတ္သီးထည့္ကာေထာင္းပါေလ။ ငရုတ္သီးေၾကသြားေသာအခါ ဆား၊ ဟင္းခ်ိဳမႈန္ ့ ထည့္ကာ အေပါ့အငံ စိတ္ၾကိဳက္ထည့္ပါ။

၄င္းေနာက္ ပန္းကန္ထဲခပ္ထည့္ကာ သံပုရာသီး ညွစ္ထည့္လုိက္ပါက ခ်ဥ္ခ်ဥ္ စပ္စပ္ႏွင့္ အလြန္စားေကာင္းေသာ ငရုတ္သီးေထာင္းကုိ ရရွိမည္ျဖစ္သည္။


ရွမ္းကေလး

No comments: